неделя, 25 април 2010 г.

История на Суфизма №7-,,Тактиките на Тарикатите,,




Подкрепа от властите

Всяка група,която иска подкрепа от анти-ислямско Правителство не може да не е подозрителна.По време на режима на тирана Мустафа Кемал,при чиято власт хиляди учени са екзекутирани и Ислямските практики: забранени,специално разрешение бива дадено от Турското правителство през 1954 г,разрешаващо на Малауиските дервиши от Кония да практикуват техните ритуали и танци.Всъщност те стават редовна атракция в днешно време,изнасяйки концерти около света с тяхната Турска Мистична Асамблея.(виж 2)




Шейха на Накшибандите в Америка беше посрещнат и получи награди от самия американски президент Бил Клинтън.И защо не,след като ,,Исляма''който той представя е пацифистичен и обединен с Куфр.



Изкривяване на доказателствата

Откакто Курана и Хадисите са на лице и не могат да се подменят,Суфите използват още една хитрост,ползвана от другите Мистици:Та’уиил или сменянето на явното значение на аята или хадиса с тайно,вътрешно такова,което само избран Шейх може да обясни!
Също така разчитат и на разпространението на фалшиви хадиси между хората,като в този,който ,,Адам (АС) се моли от името на Мухаммад,когато извършил грях;историите на Кхидр;възкръсването на Пророка (САУС) от гроба така,че човек може да целуне ръката му'' и т.н. и т.н.
Поради липса на знания по Хадис и Акида,хората вярват на това което чуват и предават историите от поколение на поколение,ставайки все по-заблудени.

Друга хитра тактика е приписването на фалшифицирани постановления от Праведните Учени.Например за ибн Таймия твърдят,че е бил член на Ордена на Кадири,негов основател и казал велики думи за Бистамите и подобните на тях.
Всъщност Ибн Таймия прекарал голяма част от живота си в борба срещу ученията на Суфизма,бил в затвора заради това и казва без заобиколки:’’...Ибн Араби,който написа ,,Ал-Фоусоус’’,и другите злословещи безбожници като Ибн Саб’иин и подобните нему.Те дори са очевидци,че те служат, и на тях им се служи :едновременно.’’

Вредата за Уммата (ислямската общност)

! Суфите отклоняват Мюсюлманите от ученията на Курана и Сунната и ги тласкат към робското подчинение на Шейховете.В резултат на това Мюсюлманите се отдалечават от доктрината на Исляма и нямат защита от нововъведенията и отцепничестките секти.
Учения като :,,Той (последователя)задължитено не трябва да поглежда никой друг,освен неговия Шейх’’ не правят нищо за сплотяване на обществото.Всъщност те създадоха непрекъснатите войни между различните Мадхаби,които се надпреварват да правят война помежду си,да отричат вярванията си един на друг и дори се молят на различни места в самата Мекка.
! Суфите оставиха трайна следа в образа на Исляма,представяйки го като релгия на всеобщия мир и отричащ политиката и този,който оспорва това е натрапник и смятан за екстремист.Опирайки се на зле интерпретиран хадис,че по-големия Джихад е Джихад’ул Нафс(т.е. борба със собственото аз),Мюсюлманите са карани да вярват,че всеки трябва да гледа себе си и да нехае за разпространението на Исляма по света и другите видове Джихад.



! Суфисткото влияние без съмнение допринася извънредно много за падането на Отоманската Империя.Пацифистичните убеждения,които те разпространяват,липсата на знания за Шари’а и тяхното побратимяване с неверниците правят сигурно това,че никой няма да се противопостави на колосалните промени,които се правят в Отоманските Закони.
През 1880 Танзиматския период бил в пълната си сила,когато Шари’а била заменена с Европейските Закони (освен в някои области като наказанията Хадд),но противопоставянето на това било от малцина.(виж 29)
Докато масите Мюсюлмани биват заети със строежите на екстравагантни джамии и въртене в кръг,Отоманската Империя е превзета от Масоните и в последствие разкъсана на парчета.


Заключение




Суфизма е обречен на провал още от появата си,заради отклоненията от концепциите на Курана и Сунната.Малко излишък;малко нововъведения..това води до ефекта на снежната топка:от малка,търкаляйки се става по-голяма и по-голяма,респективно:от добронамерена прекомерна Ибада и Зухд,до Куфр и Бид’аа.
Истината е,че Исляма ни е достатъчен.Само Шейтана е този,който иска да ни отдалечи от нашата религия като ни съветва да преминаваме определените граници за да паднем в неговия капан.
Единствения сигурен начин да избегнем това е да се държим плътно и здраво към това,което нашия любим Пророк (САУС) ни е оставил : Курана и Сунната ,така както са ги разбирали и практикували най-добрите живели на земята хора:Салаф ус Салих,Сподвижниците и тези,които следват техните стъпки.

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته


28.Наскоро дойдоха на концерт в Австралия,продавайки един билет за 30 долара.Само елита отиде да гледа тяхното 90 минутно театрално представление.
29.Ислямския Свят,Ню Джърси 1991


Няма коментари:

Публикуване на коментар