понеделник, 23 август 2010 г.

Роден мюсюлманин-Рая гарантиран !?




Тези,които имат късмета да са родени в мюсюлмански семейства трабва да знаят,че Рая не им се гарантира автоматично,защото Пророка (саллалаху алейхи уасалламю) е предупредил,че голяма част от Мюсюлманската общност ще се покатери и последва Евреите и Християните дори и ако те влязат в дупката на гущер,- Мюсюлманите ще ги последват (виж 1.)

Той също казва,че преди Съдния Ден някои Мюсюлмани всъщност ще се молят на идоли (виж 2.)

Всички тези Мюсюлмани ще имат мюсюлмански имена и ще се смятат за Мюсюлмани,но това няма да им е от полза в Деня на Страшния Съд.
Днес по цял свят има Мюсюлмани,които се молят на мъртъвци,строят гробници и маджлиси(джамии) над гробове,дори правят поклонения около тях.

Има дори такива,които твърдят,че са Мюсюлмани,а почитат 'Али като Аллах (виж 3.).

Някои са превърнали Курана в талисман,носещ щастие и си го закачват на верижки около вратовете,в колите,като ключодържател и т.н.
Всъщност родените в такава среда Мюсюлмани,които следват каквото техните родители правят или вярват ,трябва да се спрат и помислят те просто случайно ли са Мюсюлмани или са такива по избор?

Исляма това ли е,което техните родители,племе,страна или нация са правели и правят или е това,на което Курана учи и каквото Пророка (салаллаху алейхи уасаллам) и Сподвижниците (радиаллаху анхум) са правели?




1. Разказан от Абу Са'ид ал Кудри и събран от Букхари (арабски и английски)том 9,стр.314-5,хадис номер 422 и Муслим(англ.превод)том 1 стр 1403,хадис номер 6448)

2. Разказан от Абу Хурайра и събран от Букхари том 9,стр.178,хадис номер 232 и Муслим (англ.превод) том 4 стр.1506,хадис номер 6944-5

3. Нусайрите в Сирия и Друзите в Палестина и Ливан


от Основи на Таухид-а (Ислямското Единобожие) на Др.Абу Амина Билал Филипс,стр.68

3 коментара:

  1. МашаАллах, много добро напомняне!
    Трябва повече "потомствени" мюсюлмани д го прочетат...
    ЩЕ го разпространя и аз.

    ОтговорИзтриване
  2. Така е, Аллах да е доволен от теб за труда.
    Ама вместо да им напомним, че не им е гарантиран Дженнета, нека да им помогнем да си помогнат сами. Иначе всичко е мохабет да става.

    ОтговорИзтриване
  3. Аллах да е доволен и от вас и да ни улеснява.Много *Мюсюлмани* трябва да *приемат* Исляма,това е тъжната истина.

    ОтговорИзтриване